Balassi Kiadó

Szerző

Sorozatok

Hírlevél

Cimkék

Kínai Olasz Német

P. Szűcs Julianna, Nagytotál

P. Szűcs Julianna, Nagytotál

Magyar összképek a múzeumban, a tárlaton és a nyilvános térben 2009 és 2018 között

Folytatás itt!

Kiadói ár!
3,150 Ft áfával

4,500 Ft áfával

(Az árat csökkentettünk 30 %-kal.)

Készletjelentés:

26 db készleten


Ez a kötet nem egy szimpla „best off” válogatás, a cikkek között a szerző szoros kapcsolatot szerkesztett. Valójában kétszáz év magyar művészettörténete bontakozik ki az írásokból, amelyeknek témája szigorúan gyűjteményesen vagy csoportosan jeleníti meg kiszemelt példáit. Összkép – ahogy a kötet alcíme jelzi – és ahogy a múzeumok, kiállítások, közterek láttatni akarják az ország művészetének saját múltját vagy gyorsan múlttá váló jelenét.

A kritikusok számára ritkán adódik lehetőség, hogy írásaikat kedvük szerint illusztrálhassák is, az olvasó többnyire csak utólag találkozik a kiállítással, színházi előadással, esetleg a kritika nyomán kap kedvet megtekintéséhez, vagy a már korábban látott műalkotásról, előadásról kialakult véleményét veti össze a kritikuséval.

P. Szűcs Julianna évtizedek óta az egyik legismertebb képzőművészeti szakíró, kritikus, a Mozgó Világ főszerkesztője, emellett a Janus Pannonius Tudományegyetem  professor emeritusa, éppen e kötöttségek miatt érezte fontosnak, hogy kritikái gyűjteményét gazdagon illusztrálva jelentesse meg, azok számára is élvezhető formában, akik az adott kiállításokat nem láthatták, vagy elkerülte figyelmüket egy-egy fontos, gyönyörködtető, vagy éppenséggel vitatható köztéri, építészeti mű. 

  • Kiadás éve: 2019
  • Terjedelem: 240 oldal, 250 színes és fekete-fehér kép
  • Kötés: flexibilis kötés
  • Fomátum: B/5
  • ISBN 978-963-456-059-3

Még nincsenek vélemények. Esetleg Ön?

Csak regisztrált felhasználóink írhatnak véleményt! Kérjük, regisztráljon!Kosár  

(üres)

 

 

KÖNYVESBOLTUNK