Balassi Kiadó

Szerző

Sorozatok

Hírlevél

Cimkék

Kínai Olasz Német

Vörös Rozália festőművész

Részletek a könyvből

Folytatás itt!

Kiadói ár!
2,800 Ft áfával

4,000 Ft áfával

(Az árat csökkentettünk 30 %-kal.)

Készletjelentés:

29 db készleten


„Anyánk már kisgyerek korában tanújelét adta képzőművészeti érdeklődésének, és ezért apja, aki messzemenően támogatta őt tehetsége kibontakoztatásában, beíratta Aba-Novák Vilmos szabadiskolájába, ahol 13-tól 17 éves koráig tanult. Ekkor férjhez ment kollégájához, Redő Ferenchez, és megkezdődött önálló pályafutása.”(Redő Ferenc és Redő Katalin)

 

„Vörös Rozália elsősorban festőnek tartotta magát, akinek a matériája egyszer a kréta, az olaj vagy a tus, máskor a gyapjú vagy a selyem.” (Feledy Balázs)

 

„A Redő házaspár eldöntötte, hosszú távon akarnak gobelintervezéssel foglalkozni. Egyikük már tudott szőni, a gyapjúfestést is érdemes lesz megtanulni, hogy kézben tarthassák a munka teljes folyamatát. Erre Rozália férje vállalkozott.” (Pálosi Judit)

 

„Két éven át tanította a szövéstechnikát. Nagyon kemény volt, nagyon precíz a szövésben. Jól megtanított. Liától tanultam meg a textil technikai részét. Redő Feri bácsi volt »művészi atyamester«.”(Mátéfy Györk)

 

„Ennek a művészházaspárnak az esetében azonban a mesterség több ágának a művelésekor mindannyiszor egyszersmind a két művész egyenes jelleme és megnyerő személyisége jelenik meg előttünk. A lényegüket adó kedvességgel és közvetlenséggel, színlelni, hazudni, szónokolni és affektálni képtelenséggel szólnak hozzánk, csak szavak helyett képekkel. Könynyű értenünk őket. Nem is annyira valósághűségüknek, természetelvűségüknek, hanem sokkal inkább természetességüknek köszönhetően.”(Tátrai Vilmos)

  • Megjelenés éve: 2018
  • Terjedelem:  172 oldal, 100 színes, 30 fekete-fehér illusztráció
  • Kötés: kartonált füllel
  • Fomátum: 20x25 cm
  • ISBN 978-963-506-825-8

Még nincsenek vélemények. Esetleg Ön?

Csak regisztrált felhasználóink írhatnak véleményt! Kérjük, regisztráljon!Kosár  

(üres)

 

 

KÖNYVESBOLTUNK