Balassi Kiadó

Szerző

Sorozatok

Hírlevél

Cimkék

Kínai Olasz Német

A Balassi Kiadót 1991-ben alapították magyar magánszemélyek. Azzal a céllal hozták létre, hogy a magyar humán tudományok művelőinek publikálási lehetőséget biztosítsanak, a tudományos kutatás legfrissebb eredményeit eljuttassák az érdeklődő szakemberekhez és a művelődni vágyó szélesebb közönséghez.

A Kiadó érdeklődése kiterjed a művelődéstörténet, az irodalomtörténet, az irodalom-elmélet, a nyelvészet és nyelvtörténet, a történettudomány, régészet, művészettörténet, művészetelmélet szociológia, pszichológia, néprajz, könyvtörténet, zenetudomány, színháztörténet, színházelmélet területére.  E témakörökből jelentet meg tanulmány-köteteket, monográfiákat kézikönyveket és felsőoktatási tankönyveket mind magyar, mind külföldi szerzőktől, magyar és idegen (latin, görög, olasz, francia, angol, német, szláv, kínai) nyelven egyaránt.

A Kiadó sorozatairól honlapunkon részletesen tájékozódhat.

Említést érdemel szótár- és nyelvkönyvprogramja: törökmagyar és magyartörök középszótár, kínaimagyar középszótár, holland és albán nyelvkönyv látott eddig napvilágot.

Művészeti kiadványai között számos képzőművészeti album, zenetörténeti kuriózum is található.

Fakszimile kiadványai közül kiemelkedően fontos a Bibliotheca Hungarica Antiqua sorozat, amely a régi magyar könyvek közül a legértékesebbeket, estenként a példányban már nem is található (korábban mikrofilmen archivált) kiadványokat tesz közzé..

Legismertebb és legnagyobb vállalkozása a Magyar Művelődéstörténeti Lexikon, melynek 13., befejező kötete 2012 őszén jelent meg.Igazgató 

Kőszeghy Péter (1991–2006)

Soóky Andrea (2006-)

 

Tudományos igazgató

 Kőszeghy Péter

 

Igazgatóhelyettes

Gilicze Ágnes

 

Főszerkesztő

†Tamás Zsuzsanna

 

Műszaki vezető

Harcsár Magdolna

 

Grafika, látványterv

Szák András

 

Titkárságvezető

Szegedi Krisztina


FőoldalFőoldalKosár  

(üres)

 

 

KÖNYVESBOLTUNK